Спешно
Опънати тавани, директна доставка и монтаж от завода производител !!!
Пловдив, Област Пловдив |
Добавена на 5 юни, в 13:44
Номер на обявата: 6

PVC ОПЪНАТИ ТАВАНИ

Технологията на монтажа на опънатите тавани от всякакъв тип изисква разстояние от главния таван на минимум 3 см. или повече, ако е необходим и монтажа на всякакви други допълнителни устройства в т.ч. на лампи, полилеи, всякакъв тип LED - светлини, вградени светлини или други комуникации или пък окабеляване.
Платното (фолиото) на опънатия таван се монтира върху профил ("багет"). който е фиксиран към стените или тавана посредством дюбел и винт.
Празните пространства или процепи между съединяването на опънатия таван към стената и профила се скриват с пластмасови декоративни кантове от твърд
или гъвкав PVC материал, с което се придобива и завършения вид на тавана.

Най-популярните опънати тавани се произвеждат от 3 вида материали: гланциран (лъскав), матов или от сатенен.

Гланцираните (лъскавите) опънати тавани:

С тях може да се постигнат интересни ефекти по отношение на дизайна. Този вид тавани разполагат с широка гама от цветове. Отличителната им характеристика е огледалното им отражение. При тях помещението визуално се увеличава при използването на такъв тип материал. Недостатъците на гланцираните (лъскавите)
опънати тавани, в сравнение с матовите и тези от сатен, е по-забележимата им огледална повърхност и линията на шева, при някои случаи на тавани с големи площи
на помещението.

Матови опънати тавани - класически вариант:
Този вид опънат таван е лесно да се впише в всеки интериор и не отвлича вниманието от декоративните елементи на помещението. На матовите опънати тавани не се забелязват отблясъци и отражения, така че те точно подчертават всеки избран от Вас цвят.

Сатенени опънати тавани:
Те са подобни на матовите опънати тавани, но с гладък релеф, благодарение на което светло отразяващите свойства на материала се усилват и подобряват, и изглеждат ослепително бяло. Сатена придава леко отражение на светлината и платното (фолиото) става почти с перлен нюанс.

Опънати тавани с печат на снимки (фотопечат):

Опънатите тавани с печат на снимки (фотопечат) - това са тавани с приложена и нанесена върху повърхността им снимка избрана от клиента. При този вид клиентите имат възможност да си поръчат на свой вкус пълноцветни картини с фото-качество на снимки по всякаква тематика като например: снимки, графики, живопис и т.н.
Например това може да бъде както облачно небе така и снимка или творба на известен художник.

Опънати тавани тип звездно небе:

Опънатите тавани с вградено звездно небе е система, която е от най-често срещаните и достъпните.

Такъв опънат таван визуално представлява лакирана повърхност, получена извън краищата на оптичното влакно. Влакното се изрязва на
нивото на тавана на определеното за целта място. Устройството е скрито под опънатия таван. Поради промяната на цветовете устройството създава ефекта на пробляскващите звезди.
Устройствата са различни видове: от обикновени 2-жични или 4-цветни, с фиксирана честота на пробляскване от 16 цвята, до по-широк спектър от програми на пробляскването с дистанционно управление, за да можете да изберете необходимите Ви цветове и програми.
Най-популярните стандарти са 2 цветни с бяло и синьо или 4-цветен с бяло, синьо, бордо и зелено, устройства с фиксирана честота на пробляскване и трептене.

Препоръчителна площ на тавана за стандартна система на звездно небе с 150 точки е 4 - 8 кв.м.

По-сложни системи на звездно небе + опънат таван се изчисляват индивидуално според помещението.

Особености:

- Захранване - 220V

- Понижаване на нивото на опънатия таван от главния най-малко 10-12 см.

Опънати тавани на две нива:

С появата на опънатите тавани на две нива приключва времето, когато конструкций на няколко нива можеха да бъдат изготвяни само от материал тип гипсокартон.
В същото време, за да се създаде такъв таван на две или повече нива трябваше да се изгуби много и продължително техническо време за шпакловка и замазка, грунд и боя на гипсокартонените тавани. Като цяло такъв опънат таван на две нива или повече нива е както модерен и стилен, така и съвременен и ефективен.Свържи се с подателя
Моля, влезте или се регистрирайте, за да можете да пишете съобщения на потребители в eho.bg